Президентът Радев: Политическата сцена не е място за разиграване на скечове

В Горна Оряховица, по повод отправените обвинения в корупция към него от Цветан Цветанов, президентът Радев  заяви:

„Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц“.

„Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге“, каза още Радев.

„Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против, заяви президентът в коментар на предложението на Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет за ВВС.“

За исканията на полицаите държавният глава каза:

[ad id=“225664″]

„От дълги години техните проблеми са пренебрегвани, а от тяхната социална сигурност, оборудване и условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас“

Президентът заяви, че на Консултативния съвет за национална сигурност е взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори.

„Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)