Президентът Радев: Оставката днес е абдикация от отговорност

Президентът подчерта, че не може да бъде „обединител на неправдата“. Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността, каза държавният глава

„Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност.“ Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово ден, след като хиляди се вдигнаха на протест срещу лошите условия за живот в цялата страна, предаде бТВ.

В края на миналата седмица Радев отново атакува управляващите със свое обръщение, като в отговор бе обвинен, че подстрекава към събаряне на властовия ред. На атаките срещу него държавният глава отговори: „Обединител не мога да стана на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения и неговите надежди.”

„Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността. Гласът на гражданите, техните болки и тревоги, не са чути. Ако няма една чуваемост, ако продължават изявления арогантни и цинични, закономерно е тези протести да продължат”, подчерта президентът.

„Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от управление поставя моралната преграда пред амбицията да искаш властта отново. Очаквам парламентът и правителството да посочат изход от тази ситуация”, изтъкна държавният глава.


image0 (9K)