Президентът призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му чат с Бобоков

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков“, настояват от „Дондуков“ 2.

Искането на държавния глава е в отговор на разпространите днес от прокуратурата чатове между него и русенския бизнесмен.

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident – Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!……Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Всички отговори на Radev са заличени и не може да се направи преценка какво се обсъжда в тях. Според снимките си личи, че са кратки.

От снимките, публикувани от държавното обвинение, се вижда и че човекът, записан като Prezident – Rumen Radev е отговарял на съобщенията. Тяхното съдържание обаче е заличено, вероятно защото държавният глава се ползва с имунитет.

На 25 декември 2019 г., на Коледа, от телефона, за който се твърди, че е ползван от Бобоков, са изпратени серия от съобщения до Prezident – Rumen Radev, включително и прикачен файл с видео или аудио съдържание, за който прокуратурата не дава информация.

Извадка от експертиза с частично заличени данни показва комуникация чрез съобщения между телефонен номер, за който не се посочва от кого е ползван и контакт, записан като „Desi Radeva“. Двата телефонни номера са заличени, както и информацията за съобщенията. От експертизата личи само, че е получено съобщение от „Desi Radeva“ на 29 март 2019 г. в 20:45 ч. То е прочетено 4 минути по-късно и на съобщението е отговорено в 20:56 ч. на същата дата.


image0 (9K)