Президентът Плевнелиев: „Искрено се надявам да се намери формулата това Народно събрание да продължи да работи“

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на тези, „които ще гарантират и по най-ясен начин поемат ангажимент, че ще направят искрен опит за съставяне на правителство в рамките на 43 НС, съобщи offnews.bg.

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че би подкрепил правителство с мандата на Реформаторския блок или Патриотичния фронт.

Плевнелиев заяви, че ще връчи мандатите на първите две по-големина партии, а третият ще връчи след „много размисъл“ на партията, която е готова да излъчи правителство в рамките на действащия парламент. Той обясни, че в противен случай се очаква нестабилност в момент, в който около страната има много кризи. Това означава да бъде излъчено едно служебно правителство и вероятно при президента Румен Радев – второ. Така администрацията ще бъде блокирана, смята Плевнелиев. „От всичко, което съм видял, искрено се надявам да се намери формулата това Народно събрание да продължи да работи“, каза Плевнелиев, който  състави вече две служебни правителства.


image0 (9K)