Президентът на Турция коментира расисткия скандал на мача ПСЖ – Башакшехир

И президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган взе отношение по снощния скандал, в който румънски съдия обиди на расистка основа треньор от щаба на Истанбул Башакшехир. Както е известно, срещата беше прекратена в 14-ата минута при резултат 0:0, след като Пиер Вебо е чул четвъртия съдия Себастиан Колцеску да използва думата негро по негов адрес.

Ердоган изрази надежда, че Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще вземе необходимите мерки и ще накаже румънеца.

„Осъждам расистките изказвания, направени по отношение на Пиер Вебо, един от членовете на спортно-техническия екип на Башакшехир. Вярвам, че УЕФА ще предприеме необходимите мерки. Ние се изправяме срещу расизма без никакво колебание и напълно категорично. Това се отнася за спорта, но и за другите сфери на живота”, написа турският държавен глава в своята страница в “Туитър”.

Както е известно, мачът беше прекратен, след като Демба Ба от състава на гостите призова съотборниците му да напуснат и те излязоха от игрището. В знак на солидарност и тези на Пари Сен Жермен също си тръгнаха.

Румънската съдийска бригада начело с Овидиу Хацеган е отстранена и днес срещата ще се доиграе с рефери от Нидерландия начело с Дани Макели.


image0 (9K)