Президентът Радев на празничната вечеря за 24 май: Буквите, езикът и културата са общият ни дом

Президентът Румен Радев бе домакин на традиционна празнична вечеря по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. По време на нея той отново държа слово, в което призова за запазване на духовността и езика.

[ad id=“225664″]

“За втори път имам честта да бъда домакин на приема по повод 24 май. Този най-съкровен за всеки българин празник. Приемам това домакинство като символично, защото буквите, езикът, културата са наш общ дом”, заяви държавният глава.

„Днес тук са едни от най-видните наши учени, артисти, писатели, художници, поети, музиканти, творци и журналисти. Щастлив съм да видя сред вас и стотици български учители, от които започва пътят към знанието на всеки от нас. Духовността и знанието в България изживяват тежки времена – често недооценени и обидно третирани. Но на вас се падна мисията да ги пренесете през тези времена“, обърна се държавният глава към гостите си.

[ad id=“263680″]

„Благодаря, че сте тук тази вечер. Ваше е признанието да бъдете будителите на българския народ, да съхраните една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си. Поклон пред вашите усилия. Честит празник на всички!“, каза Румен Радев.

Канал 3


image0 (9K)