Президентът на Иран Хасан Роухани за убийството на Хашоги: Рияд го е извършил с подкрепата на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано, че саудитските власти са организирали „най-лошото прикриване“ на убийството, извършено в Турция

Саудитска Арабия не би убила журналиста Джамал Хашоги, ако нямаше подкрепата на САЩ за подобно деяние. Това подчерта държавният глава на Иран Хасан Роухани, предава Reuters, като се позовава на негово изявление пред агенция IRNA, цитира „Фокус“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано, че саудитските власти са организирали „най-лошото прикриване“ на убийството, извършено в Турция, като обеща да отмени визите на заподозрените по случая.

„Никой не би могъл да си представи, че в днешния свят и в новия век ще станем свидетели на такова организирано убийство, че система ще планира такова зловещо убийство. Не мисля, че дадена страна би се осмелила да извърши такова престъпление без протекцията на Америка“, категоричен бе Роухани.

Смъртта на Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври предизвика международна вълна от възмущение. Саудитска Арабия първоначално отрече да знае каква е съдбата на Хашоги, но след това призна, че е бил убит след сбиване в консулството. Западът е скептичен към тази версия.


image0 (9K)