Президентите Радев и Путин участваха в марша в памет на загиналите в Първата световна война

Президентите Радев и Путин участваха в марша в памет на загиналите в Първата световна война. Президентът и съпругата му са били посрещнати от първата двойка на Франция в Елисейския дворец.

72 лидери, сред които президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел участваха в символичен марш в памет на загиналите в Първата световна война. Сред участниците в похода беше и президентът Румен Радев, придружаван от съпругата му Десислава.

Шествието приключи пред паметника на Незнайния воин под Триумфалната арка в Париж. В 11 часа местно време – в минутата, когато е прозвучал сигналът за примирие – започна мемориалната церемония пред монумента. Участниците в церемонията са подписали символично примирие – един век по-късно.

От администрацията на българския държавен глава съобщиха, че Радев е във Франция по покана на Еманюел Макрон. Президентът и съпругата му са били посрещнати от първата двойка на Франция в Елисейския дворец.

По-късно през деня българският държавен глава ще вземе участие в Парижкия форум за мир – инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряването на управлението.

От президенството разпространиха кадри от срещата между двамата президенти, както и снимка на Радеви с руския президент Владимир Путин.


image0 (9K)