Предупреждение за тестване на националния сигнал за тревога

На 1 октомври от 11 ч. в общините Стара Загора и Гълъбово ще се проведе тренировка с цел проверка на техническото състояние на системата в изпълнение на чл. 37, ал.1 от Наредбата за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението .

В 11 ч., в продължение на 50 сек., ще прозвучи предварително записано гласово съобщение: „Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“. След него ще последва гласово съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“.

То ще бъде повторено три пъти в продължение на една минута. 30 секунди след края на предното съобщение ще прозвучи акустичен звуков национален сигнал за тревога с продължителност две минути. 1 минута след този сигнал отново ще прозвучи гласовото съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“, след което ще последва акустичния сигнал за тревога. Накрая на тренировката предварително записано гласово съобщение ще обяви: „Внимание! Внимание! Внимание! Край на техническата проверка“.

От МВР призовават гражданите да запазят спокойствие по време на техническата проверка, която ще продължи общо около 12 минути.


image0 (9K)