За председател на РИК, Стара Загора, с пълно единодушие беше избрана Теодора Крумова

Във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори за Европейски парламент днес в Зала 2 на Областна администрация се проведоха консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия-Стара Загора.

Консултациите бяха ръководени от областния управител Гергана Микова. В тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България. На консултациите присъстваха и тримата зам. областни управители – Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов.

За председател на РИК с пълно единодушие беше избрана Теодора Крумова. Тя бе предложена от представителя на ГЕРБ Пламен Йорданов. За зам.-председатели бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“.

За секретар на РИК бяха предложени две имена. Представителят на Коалиция „БСП за България“ Георги Гьоков предложи Милка Кърпачева, а Шендоан Халит от името на ДПС – Междну Бехчет. За Междну Бехчет двама гласуваха „за“, 1 „против“, 4 „въздържал се“. За Милка Кърпачева трима гласуваха „за“, 1 „против“ и трима се въздържаха. Тъй като нито един от двамата кандидати за секретар не събра необходимите гласове, а излъчилите ги представители заявиха, че не се отказват от предложените кандидатури, последната дума за този пост ще има ЦИК.

Участниците в консултациите гласуваха и останалите членове на РИК-Стара Загора. Така в състава на РИК-Стара Загора ще влязат общо 7 души от партия ГЕРБ, от Коалиция „БСП за България” – 5 души, партия ДПС и коалиция „Обединени патриоти“ ще имат по двама членове, партия „Воля“ – 1. По един член в Комисията ще имат и Реформаторският блок и коалиция „ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.


image0 (9K)