Председателят на Общинския съвет Емил Христов участва в Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм

В работната програма на конгреса участие вземат и ресорният заместник- кмет на Стара Загора Красимира Чахова и директорът на Регионалния исторически музей в града Петър Калчев.

Стара Загора е eдинствената община с четири награди на НСОРБ, съобщава Дарик.

Едно от най-значимите събития в календара на Световната организация по туризъм (СОТ) се провежда в София, в периода 29 ноември – 1 декември. Форумът е организиран от Министерството на туризма, съвместно със СОТ.

В среща- разговор се включиха бивши и настоящи министри, както и генерални и главни секретари, от културно- туристическия ресор на България, Кения, Ирак, Гърция, Испания, Азербайджан, Малта, Пакистан, Румъния, Турция и други. президент на „Петра Нешънъл“, Йордания, както и Негово Величество Цар Симеон Втори, бивш министър-председател на България.

Във форума участват над 100 чуждестранни делегати, сред които не само министри и заместник- министри на туризма и културата, но и ръководители на туристически администрации и други.


image0 (9K)