Председателският съвет работи добре преди Общинската сесия в четвъртък

На пресконференция непосредствено след края на работата на председателския съвет днес, чиято дейност бе подновена след избора на новия Общински съвет, Стара Загора, председателят на ОбС Мария Динева изрази задоволството си от свършеното.

В дневния ред на предстоящата на 28 ноември сесия на Общинския съвет в Стара Загора влизат 43 предложения.

На първо четене ще гласуваме приемане на Наредба за организацията и дейността на клубовете на пенсионера на територията на община Стара Загора. До този момент, всеки клуб, имаше свой правилник, а целта е да бъде създаден общ, който ще улеснява ръководството и членовете на клубовете”, уточни председателят на Общинския съвет Мария Динева. От думите ѝ стана ясно, че действащите пенсионерски клубове в общината са 52. Очакват се допълнения към наредбата преди второто ѝ четене.

На последното ноемврийско заседание ще бъде гласувано и осигуряване на устойчивост на проект „Паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на „Станционна градина“ в Стара Загора“. Съгласно споразумение между Община Стара Загора и УО на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. По време на пресконференцията на председателя стана ясно, че стойността на проектното предложение е на стойност 4 млн. лева и е със 100% безвъзмездна финансова помощ. Целта му е създаване на устойчива, естетична и безопасна градска жизнена среда, допринасяща за по-високо качество на живот, по-голяма сигурност за гражданите и създаваща предпоставки за ускорено социално-икономическо развитие и по-високо ниво на инвестиции.

Ще бъде отказано и закупуването от Община Стара Загора на три частни имота, разположени в южната част на града до ЖП гарата, в близост до колодрума. По време на заседанието ще бъдат гласувани още предложенията за таксиметров превоз на пътници на територията на общината и определяне на броя, местонахождението и сигнализирането на таксиметровите стоянки. Старейшините ще определят и свои представители в Националното сдружение на общините в Република България, както и в държавните горски стопанства в Чирпан и Стара Загора.

Декемврийската сесия ще бъде на 19 декември.


image0 (9K)