Предлагат работа за берачи на ягоди в Испания, обещават безплатна квартира

Малко под 39 евро на ден и безплатна квартира предлагат испански работодатели на кандидатите за берачи на ягоди. Офертата ми е разпространена чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта.

[ad id=“263680″]

Работодатели от провинцията Уелва са обединени в кооператив. Те търсят общо 800 работници. Брането на ягоди на полето ще започне през февруари следващата година.

Кандидатите за берачи в Испания трябва да бъдат – жени на възраст от 25 до 40 години. Изисква се да са физически здрави – без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане или алергии, както и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Офертата включва 39-часова работна седмица. Работните часове не са разпределени равномерно, а според необходимостта на кооператива. Всеки час отгоре – независимо дали е в почивен или работен ден, се счита за извънреден труд и се заплаща с 50 процента повече от редовната надница. А тя е 40 евро и 40 цента на ден. След удръжките за работника остават по 38,92 евро дневно.

В края на месеца се удържа и сумата за социално осигуряване, дължима от работника за всеки изработен ден. Настаняването е в жилища на работодателя, за които хората ще заплащат само режийните разходи.

В периода между 15 февруари и 1 юни – при необходимост, работодателят има право да изведе работниците си на полето и в неделя, ако се събират бързо развалящи се плодове като ягоди, малини, боровинки и къпини.

[ad id=“225664″]

Подборът на кандидати ще стане чрез интервюта, които ще се проведат в началото на януари догодина. Очаква се –  одобрените, да заминат за Испания през февруари и март. Трудовите договори се подписват на място в Испания. В тях има и клауза за пробен период до 15 дни.

Разходите за път се поемат от кандидата за работа, когато пътува за Испания. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Кандидатите могат да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 5 януари 2018 година.


image0 (9K)