Предлагат децата да започват предучилищна подготовка на 4 години

Децата да започват предучилищна подготовка още на 4 години. Това предлагат от просветното министерство. В момента подготовката преди училище е задължителна за 5 и 6-годишните, съобщи NOVA.

[ad id=“225664″]

Според министъра на образованието децата, преминали през нея, по-лесно се задържат в системата, а тези, които не са посещавали детска градина, тръгват на училище с натрупан дефицит от знания, които трудно се наваксват от учителите.

Тази идея беше заложена още в първоначалния вариант на Закона за предучилищното и училищното образование, но беше отхвърлена заради недоволството на много родители.

[ad id=“236999″]

„Имаме от вчера информация от ГРАО за всички деца и ученици и в момента вадим тези, които липсват от образователната система. Така че ние ще имаме пълен списък, който ще предоставим на общините до 10 август. Децата, които не са обхванати в детска градина и чийто майчин език не е български и са от уязвими групи, са тези, които най-често отпадат поради отсъствия, проблеми с училището и отпадат още в прогимназията”, обясни министър Красимир Вълчев.


image0 (9K)