Преди пленума на БСП изчистиха позивите „Нинова оставка“

Позивите с надпис „Нинова оставка“, които рано тази сутрин неизвестен социалист разлепи по дърветата около партийната централа на „Позитано“ 20, бяха свалени и почистени преди да ги заварят участниците в заседанието.

[ad id=“225664″]

Един-единствен се въргаляше на асфалта на съседната пресечка „Княз Борис“. Свалили ги приближени на ръководството, които пристигнали сред първите, предаде Канал 3.

Представителите на вътрешната опозиция до един вдигнаха рамене, че не знаят нищо и научават за акцията от медиите, но не спестиха забележки относно десанта на парламентарната група из страната по време на пленарни заседания.

Бившият говорител на БСП Атанас Мерджанов коментира, че за подобни обиколки и отсъствие от пленарната зала е било необходимо да има санкция на Националния съвет на партията.

„Това е едно сериозно политическо действие и за него категорично трябваше да има санкция на Националния съвет, а той не беше свикван в продължение на 4 месеца“, критикува дясната ръка на бившия соцлидер Михаил Миков. „Това най-добре го решават гражданите, но истината е, че ние всички се нуждаем от много по-убедителни действия за разколебаването на доверието в ГЕРБ и разбира се, предизвикване на предсрочни избори“, посочи още Мерджанов.

[ad id=“263680″]

Бившият член на ИБ на БСП Костадин Паскалев също не одобрява срещите с народа в пленарни дни. „По принцип смятам, че дискусията с хората е нещо изключително полезно, то може да се осъществява и в другите дни извън заседанието на парламента“, каза той пред репортерите на влизане.

„Аз смятам, че въобще цялосто отношение към институциите е унизително от гледна точка на поведението на парламентарното мнозинство“, обобщи Паскалев. Относно позивите той не нимари нищо притеснително – това била демократична проява на лично мнение.

„Не е лошо. И това е хубаво. Аз смятам, че по принцип трябва да има всякакви мнения, включително и такива“, каза той. Паскалев одобрява и начинанието Българска свободна телевизия, за да е алтернатива на останалите медии, които според него са зависими, но призна, че не е оптимист относно светлото й бъдеще.

Острият преди бивш зам.-председател на БСП Димитър Дъбов обаче одобрява десанта на соцдепутатите из страната. „Десантът не е някаква нова форма, той се практикува от много години“, коментира Дъбов, но препоръча, освен депутатите в совалките и срещите с избирателите да бъдат включени и членовете на Националния съвет, който е гласувал „Визия за България“.

[ad id=“236993″]

„Иначе десантите са нормална процедура, аз мисля, че срещите се правят извън пленарните заседания“, каза Дъбов. За позивите с искане на оставката на соцлидерката смята, че „всеки по някакъв начин изразява мисленето си“. Дъбов не отрече, че очаква назначение като посланик в Беларус, но не знае какво става с номинацията му.

Депутатите на БСП ще обикалят страната до края на годината, пък обяви зам.-председателят на парламентарната група Крум Зарков на влизане на пленума. Той даде оценката, че от вчера сме в качествено нова политическа обстановка – „животът в парламента изцяло зависи от ДПС“.


image0 (9K)