„Предизвикано“ от концерта на Слави в събота

ПРЕДИЗВИКАНО
▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Мнение на една българка, което се разпространява в социалната мрежа с невиждана скорост, за концерта на Слави Трифонов на Орлов мост в събота:
„2015 г. Есента. Дъждовна вечер. Концерт на открито. 70,000 човека публика, платила за билети.
2016 г. Есента. Хладна вечер. Концерт на открито. 100,000 човека публика.
Нека в публичното пространство се покаже български певец или музикант, който:
в две поредни години;
в есенно време с дъжд и студ;
навън, на открито без покрив;
да му дойдат на крака 70 или 100 хил. почитатели на изкуството му.
В днешно време няма такъв български артист, освен Слави Трифонов.
Да не говорим, че в България няма телевизионен водещ, който 16 поредни години (без прекъсване) да води предаване по национална телевизия.

Слави Трифонов може да го нарочват за всякакъв, ала на концерта му на “Орлов мост“ звучаха само български, възрожденски, патриотични, народни песни. Нямаше чалга песни! Не се подаряваха и даже не се продаваха кюфтета или кебапчета. Слави Трифонов поиска ли ви пари за концерта? Не. Слави Трифонов призова ли ви да си купувате албумите му? Не. Слави Трифонов помолили ви да посещавате шоуто му в НДК или да го гледате вечер по телевизията? Не.
Слави Трифонов може да го наричат всякакъв, но той единствен наистина сериозно се застъпи за пряка демокрация – референдумите – нещо, за което завиждаме на Швейцария и на другите развити държави, където се провеждат допитвания до народа.

А някакъв дребен халктурчик, с прякор Кръпката, бил завистливо възмутен, че колегата му музикант Слави Трифонов прави концерт на “Орлов мост“. За Слави, не може! Ама за Кръпката, може! Щото колко албуми издаде Кръпката, колко турнета в България и в чужбина направи, колко зали и стадиони напълни? И като пя Кръпката на концерт (партиен митинг) на “Орлов мост“ преди четвърт век, какво хубаво донесе това на България, а?!… Донесе да сме най-бедната държава в Европа, да сме на последно място във всички класации за добро, и сред първите места във всякакви класации за лошо. Донесе една клика от алчни кариеристи в сини костюми отгоре и червени мундири под тях. Пребоядисани ДС агенти. Избилата плява от псевдо интелигенция и псевдо дисиденти, които с нахалство се наложиха над объркания народ, сърбащ попарата им и до днес.
Да не говорим, че неотдавн шепа “умни и красиви“ професионални протестъри на заплата в небългарски НПО-та ката ден блокираха “Орлов мост“, посядаха на пътното платно, за да пийват биричка и с тебешири рисуваха по асфалта, преструвайки се на модерни хипита, уж борещи се за благото на обществото, а, всъщност, за заработка на грантове. Значи те може да блокират “Орлов мост“ с дни наред, пък за Слави Трифонов за един концерт с патриотични песни – не, не може.

ОК, не яжте кебапчета, щом сте сноби. Не слушайте песните на Слави Трифонов, щом не са смуут джаз. Не гледайте предаването му. Не ходете на концертите му. Но, за Бога, гласувайте и участвайте в референдуми. Защото референдумите са демокрация, и то пряка демокрация – народа сам и директно заявява на политиците каква политика да водят за страната ни. Нито Слави Трифонов, нито ние ви казваме за кой и как да дадете гласа си. Просто упражнете правото си на вот. Ето това искаше да ви каже и ви го каза на концерта си Слави Трифонов. Една седмица преди изборите и референдума, насрочени за 6-ти ноември 2016 г.“


image0 (9K)