Пребиха българина, изритал жена в берлинското метро

Пребиха българина, изритал жена в берлинското метро, предаде германското издание Bild, цитирано от Нова телевизия.

Светослав Стойков е бил нападнат от другите затворници. Това се е случило, докато излежаващите присъди са отивали към работните си места или до други сектора на затвора „Хайдеринг“. Случката е станала в период само за около 10 минути.

[ad id=“263680″]

26-годишният мъж е бил прехвърлен от затвора „Тегел“, тъй като там не можели да гарантират сигурността му, посочва германският вестник.

Стойков беше осъден на 2 години и 11 месеца затвор за причиняване на тежка телесна повреда. Той бутна млада жена по стълбите на метрото в германската столица. Нападението се случи през октомври 2016 година и заснето от охранителните камери в метростанцията.

През декември видеото беше разпространено от полицията с молба за съдействие за разкриване на нападателя. На кадрите се вижда как жената слиза по стълби на метростанцията, когато е настигната от група мъже. Единият от тях я рита в гърба и тя пада по стълбите. А нападателят и тримата му приятели просто си тръгват от мястото. Видеото предизвика широко обществено възмущение.

[ad id=“225664″]

Стойков призна вината си пред съда и каза, че е действал под влияние на алкохол и дрога и се извинява на жертвата. Той пледираше, че има умствени проблеми. Адвокатите му казаха, че след удар в главата преди години, коефициентът му на интелигентност е паднал под 70, което се счита за гранична стойност. Травмата довела и до резки промени в настроението.

Обвиняемият каза, че не си спомнял конкретно извършването на престъплението, но разбрал какво е сторил по-късно, когато видеото от камерата за наблюдение било публично разпространено. Неговото признание бе прочетено пред берлинския областен съд от един от неговите адвокати.


image0 (9K)