Пребити и ранени след Луков марш – разказ от първо лице за пребит младеж

Преди малко се запознах с едно момче на улицата, пребито от скинарите на Луковмарш, защото „го помислили за циганин“, връщаше се от показания в полицията. Лежал е 24 часа в Пирогов с мозъчно сътресение, целия му нос е превързан, пукнато ребро и имаше рани по главата. Проболи го с нещо остро по носа и като паднал 7,8 човека го ритали, няколко го ударили с кубинка в главата.
Прибирал се от своята приятелка, която живее до НДК и го пребили пред погледа на очевидци, затова според него полицаите се намесили и успели да арестуват 2ма, които са го заплашвали, че ако проговори „техните хора ще го намерят и убият“. Сега 2-мата са по бързата процедура в ареста на ГеМе Димитров.
Нито една медия, общинска институция или гнусното МВР не казаха нищо за това колко ли още много са пребити на и след уж забраненото от Йорданка Фандъкова  шествие, която историческа забрана се случи след като от Интерпол й звъннали, че представители на терористична организация в топ 20 на терористите ще се присъединят към фашисткото сборище като официални гости.
Докато разказваше за атаката над него, се появи едно момче, на което му личеше, че има леки психични отклонения – хилеше се и не се разбираше много какво говори – разбрахме, че не е виждал храна от няколко дена и живеел в някаква изоставена къща. Извадихме заедно с пребитото момче някакви останали стотинки (той обясняваше преди това, как чака сестра му, да донесе 10 лева за лекарства, че изхарчил парите си за други лекарства, та му даде и жълтите си стотинки). След това продължихме да говорим за този на който дадохме някакви пари, и една жена се приближи и каза, че допреди половин година го виждала, че бил по-добре, но сега се влошил(миришеше на некъпано) – вероятно няма кой да се грижи по някакъв начин за него.
Та, „България е супер яка“ – мадафака!!!

Източник : Anton Vasilkovski – фейсбук профил


image0 (9K)