Пребитият син на Миню Стайков сам отишъл в „Пирогов“

Синът на бизнесмена Миню Стайков, собственик на Винпром “Карнобат” и “СИС Индъстрийс” – Стайко Стайков, сам е отишъл в „Пирогов“, където е разказал своята версия за случилото се с него, са съобщили пред Дир.бг от МВР.

29-годишният мъж се е появил в спешната болница тази сутрин. Той твърдял, че е бил отвлечен и пребит, след което е оставен от биячите край София. Стайко Стайков е разпитан от полицейски служители и в момента се проверява версията му за това какво се е случило с него. Все още няма официална информация от „Пирогов“ с какви наранявания е Стайков, но според неофициални данни той е с множество рани по тялото и главата.

По-рано днес  “Гласове” , позовавайки се на свои източници, пръв съобщи, че Стайко Стайков, който беше обявен за издирване миналата есен, е приет тази нощ в “Пирогов” с множество рани по главата. Той се намира в критично състояние и е неконтактен.

Пред бТВ адвокатът му Любомир Таков каза, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая „Стайков“ и едва след това е разбрал, че клиентът му се намира в „Пирогов“. По думите на Таков близки на Стайков са го открили в района на парк „Витоша“ в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

Таков се надява в рамките на деня да се срещне с клиента си.

Стайко Стайков бе обявен официално за издирване с червена бюлетина от международната полицейска организация Интерпол в началото на октомври. Още след акцията срещу баща му Миню Стайков в началото на септември той беше обявен за издирване с международна заповед за арест по обвинението, че е член на престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари.

 


image0 (9K)