Правителствен хеликоптер лети до Бургас заради 5-годишно дете

Дете на пет годинки е било спасено с изпратения правителствен хеликоптер с личното разпореждане на премиера в оставка Бойко Борисов. Летателната машина е отпътувала за Бургас, за да отведе малкия Александър обратно до София.

Лекари от „Пирогов” са предупредени и очакват детето.

„Преместването в София се наложи, за да му бъде оказано специализирано лечение, детето е с варицела и гнойни рани”, казва д-р Ваньо Шарков, който също се ангажирал със случая, цитиран от Блиц.

За историята на детето разказва и журналистката Нери Терзиева, която първа се притичва на помощ, когато разбира за драмата на родителите.

Ето какво пише тя във Фейсбук:

„Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи – Севделина Арнаудова и премиерът беше разпоредил правителственият хеликоптер да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в „Пирогов“. Ваньо Шарков организира всичко за минути.

Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви „връзки“, не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже!

Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша.”

Източник: Марица.бг


image0 (9K)