Демонстрират правилно гасене на пожар пред старозагорци

Демонстрациите ще се проведат по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерството на вътрешните работи – 14 септември.

Пожарникари от Стара Заора ще демонстрират гасене на битови пожари и техника на площада пред сградата на общината. В демонстрациите ще участват деца, граждани и доброволци.

Гражданите ще могат да видят как се гаси правилно пожар на прегрято олио в тиган върху газов котлон. Ще бъде гасен „пожар” в офис на 6-я етаж в административна сграда.

Огнеборците от Районната служба ПБЗН – Стара Загора ще демонстрират действия с автомеханична стълба за спасяване на човек от покрив на шестетажна сграда, както и рязане на автомобил, за спасяване на „пострадал”, съвместно с екип на ЦСМП. Ще има демонстрация на гасене на пожар в автомобил и самоспасяване на служител с въжени спасителни устройства по фасада, от покрив на сграда. В демонстрациите ще участват и младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Официалното откриване и награждаването на отличени пожарникари от областта е в 10.00 ч. на 14 септември. Демонстрациите с екипите на РС ПБЗН за ликвидиране на различни видове произшествия ще започнат в 10.30 ч.


image0 (9K)