Правила, които наивните хора следват

Нормално е хората да правят едно нещо, което смятат за правилно, но по-късно да осъзнаят, че е било глупаво.

Да бъдеш глупав е едно, а да изглеждаш глупав в дадена ситуация – съвсем друго.
[ad id=“225664″]

Умните хора не обръщат внимание на дребните спорове и закачки. Те се вглеждат в по-голямата картина, а именно – да продължават да се борят за мечтите си, да постигат всичко, което искат.

3  неща, които наивните хора обичат да правят:

1. Те са винаги категорични

Това е качество, което  не може да се определи като лошо, но когато става дума за инат, само защото трудно се приема друга гледна точка по даден въпрос, то категоричността се превръща в пречка.
[ad id=“263680″]

Ч. Даривин е казал:

„Невежеството по-често води до убеденост, отколкото знанието. Онези, които знаят малко, са именно онези, които настояват, че един проблем може или не може да бъде решен“

2. Винаги демонстрират своята гледна точка

Това правило си кореспондира с предното. Ако  човек е достатъчно интелигентен, той никога няма да превърне своята теза в основна тема. Ще я защити, ще я отстоява, но няма да влиза в излишен спор, ако друг не я приема. Постоянната демонстрация на мнение е  отблъскващо за другите хора.

3. Отговарят на агресията с агресия

Явен и категоричен знак, че човек, отговарящ на агресията с агресия е, недостоен за вашето внимание. В свое проучване в Университета  Мичиган са установили , че хората с по-нисък коефициент на интелигентност са по-склонни да бъдат агресивни спрямо друг човек.


image0 (9K)