По време на учение днес падна вертолет на Военноморските сили. Един от екипажа е с опасност за живота, а двама по-леко ранени

Вертолет от състава на Военноморските сили е паднал във водата по време на учение, трима души от екипажа са пострадали, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
Вертолетът „Пантер“ пада във водата при изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“. Инцидентът е станал днес около 12.30 часа.
По първоначална информация двама от пострадалите членове на екипажа са с леки травми, а третият е тежко пострадал, с опасност за живота. При инцидента членовете на екипажа на фрегата „Дръзки“ и водолазен екип са действали незабавно за оказване първа помощ на пострадалите.
Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море-2017“ е заключителен етап от подготовката за предстоящото през месец юли национално военноморско учение с международно участие „Бриз 2017“.
Учението се провежда в периода 5-9 юни. В него участват общо 23 бойни и спомагателни кораба от състава на флотилията, 2 вертолета АS 565 МB “Panter” от авиобаза „Чайка“, 1 вертолет Ми-24 и 2 самолета СУ-25К от Военновъздушните сили на Република България.


image0 (9K)