Почина мотоциклетист, ранен при катастрофа край Враца

Почина 21-годишният мотоциклетист, който пострада тежко при катастрофа на изхода на Враца вчера.

Сблъсъкът стана на новия разклон за квартал „Бистрец“. Ударили са се мотоциклет и служебен автомобил „Дачия Докер“ на „ВиК“-Враца. Днес от Областната дирекция на МВР – Враца излязоха с официална информация за инцидента.

[ad id=“225664″]

В служебния автомобил пътували двама души от водоснабдителното дружество. Зад волана бил мъж на 47 години, а до него на предната седалка негов колега на 56 г. Мотоциклетистът бил на 21 години, неправоспособен шофьор. Мотористът се е ударил във вратата на автомобила откъм пътника.

При сблъсъка на място загина 56-годишният пътник. Мотоциклетистът и шофьорът на автомобила са транспортирани за преглед във врачанската болница, където въпреки усилията на лекарите 21-годишният мотоциклетист е починал. На лечение в болницата, без опасност за живота, остава шофьорът на служебния автомобил.

[ad id=“263680″]

И към момента все още не е ясна точната причина за катастрофата, пояснява dariknews. Нанесените щети по превозните средства са за 4000 лева. Направен е тест с дрегер на шофьора от „ВиК“, който се е оказал отрицателен за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.


image0 (9K)