Почина момчето, блъснато от шофьор, който избяга и се укрива 10 дни

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение на водач за извършено пътно-транспортно произшествие, при което 11 дни по-късно е настъпила смъртта на непълнолетно момче. За престъплението е привлечен като обвиняем 42-годишният Иван Д., който е избягал от местопроизшествието и се е укривал, съобщиха от прокуратурата.

[ad id=“225664″]

Пътно-транспортното произшествие е станало на 5 юли около 0,45 часа в гр. Игнатиево. Водачът на автомобил „Рено“ блъснал непълнолетно момче, което е вървяло по пътното платно. След инцидента мъжът, управлявал колата, не спира на местопроизшествието.

Пострадалото момче било настанено с опасност за живота в болницата „Света Анна“ във Варна с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена. 11 дни след произшествието детето починало в болницата.

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа 42-годишният Иван Д. в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост в тежкото пътно-транспортно произшествие, който вчера се е предал сам в полицията, след като се е укривал близо 10 дни.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иван Д.


image0 (9K)