Почина и втората жена, премазана на тротоар в Карнобат

84-годишната Каля от Карнобат, която бе премазана от 18-годишен шофьор на тротоар в Карнобат е издъхнала в болницата. Възрастната жена е починала малко преди 15 часа днес, въпреки усилията на лекарите от УМБАЛ Бругас да я върнат към живот. Тя е приета в отделението по реанимация с множество травми по цялото тяло, уточниха пред „24 часа“ от здравното заведение.

Още при кървавия инцидент, станал в събота сутринта на ул. „Петър Берон“, близо до гробищата, почина 70-годишната Ганка. Тя бе убита на място, премазана към оградата на една от къщите, припомня „Монитор“.

Двете жени вървели по тротоара, на път към траурния парк, когато били прегазени от „Мерцедес“. Зад волана на луксозното возило седял 18-годишният Алекс Димов, наследник на богата ромска фамилия. Хлапакът извадил книжка едва преди месец и нямал никакъв опит на пътя.

Причината за инцидента до момента не е известна. Предполага се, че той е изгубил управление и автомобилът се е качил върху тротоара, по който вървели жените. Проверява се и версията за внезапно възникнала повреда в кормилната уредба на лимузината. Другата версия, по която работят разследващите, е свързана с незаконни ралита. От полицията съобщиха, че младежът е тестван с дрегер и устройството не открило алкохол в кръвта му. Взета му е кръв за наркоанализ. Алекс е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията. Според показанията на очевидци, той е шофирал с много висока скорост, значително над допустимата.

Ранената Каля и загиналата Ганка отивали рано сутринта към гробищата, за да почетат мъртвите си близки на Задушница. Двете възрастни жени били приятелки и съседки. Каля погребала преди 6 месеца е сина си Стефан, който издъхнал съвсем млад. Синът на Ганка също починал преди години в тежка катастрофа.

Младият шофьор Алекс се занимавал с търговия. Преди две години семейството му го задомило и вдигнало пищна сватба. Булката Катя била също от заможна ромска фамилия. Двамата са родители на пеленаче. Според местните хора младежът бил кротък и не създавал проблеми, но парадирал с висок стандарт на живот.


image0 (9K)