Почина една от жените, които шофьорка блъсна на тротоар в с. Дебращица

Втора жертва на тежката катастрофа в пазарджишкото село Дебращица. Снощи в МБАЛ-Пазарджик е издъхнала една от ранените жени, които 45-годишна шофьорка блъсна на тротоара в селото навръх 24 май, съобщи Нова телевизия.

Пазарджишко село се вдига на бунт, след като шофьорка помете 4 жени на тротоара

Инцидентът стана, след като влизайки в населеното място, водачката изгубила контрол над колата си и тя се качила на тротоара, където стояли възрастните жени. Едната от тях – 76-годишна, загина на място, а другите три – на възраст между 70 и 88 години, бяха транспортирани в болница с множество наранявания.

Въпреки усилията на лекарите в МБАЛ-Пазарджик снощи най-тежко ранената е издъхнала. 69-годишната жена бе приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Тя бе поставена на апаратна вентилация, но медиците са категорични, че нараняванията й са били несъвместими с живота.

През седмицата хората от Дебращица стартираха подписка и поискаха поставянето на легнали полицаи. Другите две ранени жени остават в болница. 76-годишната жена е с травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции. Тя е настанена в Хирургичното отделение. Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишане.

Другата пострадала – 88-годишна жена, е приета в Ортопедичното отделение и също е претърпяла две операции заради фрактури по левия крак и лявата ръка. Състоянието й е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно.

Двете пациентки ще останат на лечение в болницата най-малко около месец.


image0 (9K)