Почина Димитър Цонев…

Скръбна вест за България! Почина Митко Цонев…

На 56 г. след прекаран тежък инсулт и последваща белодробна инфекция журналистът от БНТ Димитър Цонев почина, съобщи Военномедицинска академия.

Вчера шефът на ВМА ген. Николай Петров заяви, че състоянието на Цонев остава много тежко.

 

Димитър Цонев бе приет в реанимацията на Военна болница, след като получи масивен инсулт. Семейството се прибирало от почивка във Варна.

Цонев шофирал и се оплакал от главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може би е нещо съдово.

После бе приет в реанимацията на Военна болница, направена му бе мозъчносъдова операция и лекарите дни наред се бореха с последиците от получения хеморагичен инсулт.

Поклон пред паметта му!

Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 г. в град София. Син е на актьора Коста Цонев и тв говорителката Анахид Тачева. Завършва „право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. В периода 1986 – 1991 г. е редактор в „Международна информация“ и в Балкански информационен пул в „София прес“.

От 1991 до 2002 г. е водещ „Новини“ по Канал 1 на Българската национална телевизия.

През 2002 г. участва в конкурса, обявен от Съвета за електронни медии, за генерален директор на БНТ, но СЕМ избира Кирил Гоцев. 

От 1 октомври 2002 г. е назначен за говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски, а след три години пиар на „БТК Груп“ след това отново се връща в БНТ и става зам.-програмен директор и години наред е водещ на предаването „В Неделя с…“.

В годините е водещ още на предаванията „24/7“ и „Лице в лице“.

Автор е и на 17 документални филма, между които „Професия полицай“, „Избори по американски“, „Туризмът в САЩ“ и др.

Профилът във фейсбук на дъщеря му почерня, а под поста ѝ заваляха съболезнования.


image0 (9K)