Почина дамата, на която Емил Димитров посвети хита си „Джулия“

Юлия Христова, станала известна у нас през 90-те години на миналия век като Джулия Бул, на която е посветен хитът на Емил Димитров „Джулия“, е починала в Париж.

Ето какво написа в петък вечерта модният ас доц. Любомир Стойков за една от най-легендарните дами на българския и световен хайлайф:

„Разбрах, че на почти 86-годишна възраст е починала в Париж една от най-интересните артистични и светски персони у нас през 90-те и първите години на новия миленуим – г-жа Джулия Бул. Голяма част от своя живот българката Юлия Христова (родена в Пловдив) живее в Париж. Съпруга е на Жан Бул – една от най-влиятелните личности във френския медиен свят и шоубизнес. Дълги години в посткомунистическа България тя и г-н Христо Куртев бяха звездна двойка и еталон за стил и безупречен маниер.

Не е широко известно, че тази изключително елегантна българка е учила заедно с Ив Сен Лоран в Школата към Синдиката на висшата мода в Париж. Още по-малко са онези, които знаят, че именитата ни сънародничка е работила в ателието на мадам Карвен в Париж цели две години.

                                        Колаж: Фейсбук страница на доц. Любомир Стойков

По-известен е фактът, че безсмъртната песен „Джулия“ на Емил Димитров е посветена на нея.

https://www.youtube.com/watch?v=0wWHSjOktqs

life.dir.bg


image0 (9K)