Почина авторът на хита на Том Джоунс „Дилайла“ (видео)

Авторът на песни Лес Рийд почина на 83-годишна възраст, съобщи семейството му.

Той беше добре известен като съавтор на хитовете на Том Джоунс „Дилайла“ и „Не е необичайно“, както и на „Последен валс“ на Енгелберт Хъмпърдинг.

Рийд е бил пианист в „Седморката на Джон Бари“ и е създател на свой собствен оркестър, с който се подвизава повече от 10 години.

„Всички сме извънредно горди от това, което постигна Лес в невероятния си живот“, казва неговото семейство в изявление за Би Би Си. „Ние знаем, че името му ще бъде запомнено с това, което той е направил за музиката и че винаги ще живее чрез своите песни и композиции“, пишат още близките на твореца.

„Толкова съжалявам, че чувам новината за смъртта на моя приятел и колега Лес Рийд“, каза сър Том Джоунс. „Лес беше талантлив композитор, който изигра важна роля в създаването на два важни за мен хита. Той беше прекрасен мъж, легенда в света на текстописците, който ще живее чрез своята музика“, сподели още звездата.

Рийд също беше добре известен сред феновете на Лийдс Юнайтед като съавтор на „Лийдс! Лийдс! Лийдс!“ – първоначално известна като „B-Side“ от финалния мач на тима през 1972 FA Cup.

Лирикът Сър Тим Райс добавя: „Той е композитор на безброй хитове, които ще живеят в продължение на години, десетилетия.“


image0 (9K)