Почват засилени проверки в София за спазване на физическа дистанция

„Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини. Това е организацията, която въвеждаме с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев“. Това предупреждение отправи столичният кмет Йорданка Фандъкова през страницата си във фейсбук.

Тя подчертава, че продължават и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. И напомня, че за пазарите са задължителни – един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и купувачи.

„Призовавам всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал. Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови. Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее – да не се проваляме! Това, което постигнахме струва прекалено много и всеки плаща тежка лична цена, нека не го хвърляме на вятъра. В тази невиждана криза показахме, че можем да действаме обединени. Показахме, че в трудност, сърцата и добротата ни стават по-големи. Заедно ще се справим!“, апелира за пореден път Фандъкова.

BNews.bg


image0 (9K)