„Поход за семейството“: Всяко дете се нуждае от баща и майка! Полът е даденост

Облечени в розови и сини фланелки, с балони и плакати в ръце с надписи „Здраво семейство=на здраво общество“ и „Само християнските ценности ще спасят Европа от саморазрушение“, стотици преминаха спокойно през главните улици на Пловдив и Пазарджик, за да заявят, че семейството е най-ценната инвестиция и се противопоставят на опитите за посегателство върху децата чрез въвеждането на джендър-политики.

[ad id=“225664″]

В похода се включиха цели семейства с малките си и пораснали деца, както и младоженци със сватбени одежди. Шествието спря пред Централна поща, където бе прочетена декларация, призоваваща управляващите да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството с цел излизане от демографската криза, да се противопоставят на опитите за редефиниране на традиционните семейни ценности:

„Да защитим брака като съюз между един мъж и една жена“, „Да научим децата да бъдат добри, да дават любов“, сканираха участниците в похода.

Поход за семейството се провежда и в София.

[ad id=“263680″]

Походът за семейството, който е първият по рода си в България, започна в София на площад „Народно събрание“. Организаторите разпънаха транспаранти с надписи: „Полът е биологична даденост, а не избор“, „За здрави ценности, семейства и общество“, „Не на джендър-пропагандата в училищата“.

Ето какво сподели един от организаторите Николай Колев за мотива те да бъдат тук днес:

„В обществото се случват едни процеси, които смятаме, че застрашават традиционното българско семейство и въобще начина на мислене за отношенията между хората и за семейството вътре в него. Иска ми се да се чуе ясно в българското общество подкрепата на конституционния текст, че семейството в България е между мъж и жена“.

[ad id=“236993″]

Ето и мотивът на родителите да се включат в похода за семейството: „Ние имаме едно прекрасно детенце, малка принцеса. Всяко дете трябва да си има татко и майка, не просто двама бащи или две майки, или някакви такива глупости“. „Вярваме, че това е ценност, която може да съхрани и българското, и традицията, и въобще да продължи света“.

Походът за семейството ще се проведе във Варна, Бургас и Русе. В края на това събитие в София се очаква към небето да бъдат пуснати десетки балони с надпис „За семейството от мъж и жена“, предаде БНР.

[ad id=“218548″]

Пред Паметника на Съветската армия в столицата се проведе и 11-тото издание на гей парада „София прайд“, а от 18.00 часа в София ще тръгне шествие на крайно десни националисти от Националния дворец на културата.

Дни преди гей-парада от ВМРО поискаха МВР да го забрани. Очаква се проявите да бъдат охранявани от близо 1500 полицаи.


image0 (9K)