Похитителят напусна банката в Грузия със заложници

43-ма души са били освободени, след като въоръжен нападател ги взе за заложници вчера в клон на търговската „Банка на Грузия“ в град Зугдиди. Това съобщи полицията в Грузия, цитирана от „Асошиейтед прес“.

Преди това местни медии информираха, че нападателят е избягал и все още е на свобода, държейки трима души като заложници.

В сряда в клон на банка в западния град Зугдиди нахлу въоръжен мъж и взе за заложници служители на банката и клиенти. Местни медии съобщиха, че похитителят е поискал 500 000 долара в брой.

Грузинската национална телевизия Мтавари съобщи, че нападателят е въоръжен с ръчна граната. Телевизионният канал показа кадри от помещение с хора, които седят на пода. Сред тях е и мъж, облечен във военна униформа, който държи пушка и крие лицето си.

В сряда вечерта няколко грузински медии съобщиха, че нападателят е напуснал сградата, отвеждайки трима заложници със себе си. Местонахождението му е неизвестно. Съобщава се, че единият от заложниците е местен полицейски началник, който е преговарял с похитителя.

 


image0 (9K)