Потрес! Руски професор пиян разчлени 24-годишната си любовница

Прочут руски историк призна, че е убил любовницата си – негова бивша студентка, след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце. 63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.

Адвокатът му Александър Почуев заяви, че Соколов, експерт по Наполеон, е признал вината си и допълни, че клиентът му съжалява за стореното и е готов да сътрудничи на властите.

Проф. Соколов е признал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката ѝ. Извършителят е възнамерявал да се отърве от трупа преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон. Почуев добави още, че проф. Соколов, който е подложен на болнично лечение за хипотермия, може да е изпаднал в стрес.

Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон.

Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като “ненормалник“, наричал любимата си “Жозефин“ и желаещ да се обръщат към него със “сир“, информира Би Би Си, цитирана от Новини.бг.

Той е и член на Францискския институт за социални науки, икономика и политика, който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет.

,,Ние с ужас научихме за жестокото престъпление, за което е виновен Олег Соколов. Никога не бихме могли да си представим, че той може да извърши толкова отвратително деяние“, се казва в изявлението на института.

 


image0 (9K)