Потресаващ разказ на наблюдаващ процеса с „тенисиста“ Борисов

Днес попаднахме на текст, отразяващ случващото  се с “тенис уменията” на Борисов. Текстът се превърна във фурор в интернет пространството.  Ето какво гласи той! 

[ad id=“265520″]

Тенис уменията на Бойко Борисов може и да се струват безспорни за няколко прехласващи се по него журналистки, но години наред са тема за подбив сред активно практикуващите аристократичния спорт.

Лидерът на ГЕРБ дотолкова е станал за подбив сред тенисистите, че треньорите от кортовете майтапят учениците си: „Хайде, бий сервиса на Бате Бойко“. Оказа се, че прехваленият тенисист Борисов, който даже е печелил турнир за аматьори, не може да изпълнява едно от основните умения за този спорт – да изпълнява правилно началния удар.

„Според правилника на тениса началният удар сервис се изпълнява с хвърлена нависоко топка и удар по нея с отскок, докато тя е във въздуха. Това обаче е трудно изпълнение, което се постига след 2-3 години активни тренировки. Аматьорите бият сервис, като само подхвърлят топката настрани и нанасят удар по нея“, обяснява треньор по тенис от клуб „Малееви“.

Е, Бойко не владеел този удар не можел даже да се движи на скорост по време на разиграванията, но въпреки това нито един от противниците му не смеел да го победи, докато бил треньор. Така нарцисът от Банкя придобил самочувствие несъизмеримо с реалните му умения. Дотолкова, че си наумил да победи бившия №1 Борис Бекер!

[ad id=“265520″]

Легендарният немски шампион гостува в България през лятото на 2010-а, за да рекламира тенис турнира „Загорка“, и изигра демонстративен мач на двойки с тогавашния премиер Бойко Борисов. Партньор на Борис Бекер бе Маги Малеева, а съотборник на Борисов беше професионалният тенисист Илия Кушев. Очевидци на тенис партията – треньори от тенис клуб „Малееви“, разказаха пред журналисти пикантни подробности от мача, провел се на 28 август 2010 г. на тенис клуб „Левски“, чиито кортове са в непосредствена близост до националния стадион „Васил Левски“.

„Бойко пристигна с важна стъпка – много наперен и надъхан. Тогава бе във вихъра на славата си. Снима се за протокола с Борис Бекер и с Маги Малеева, а веднага след това започна да разгрява и да надъхва партньора си Илия Кушев: „Илийка, стягай се, трябва да ги бием!“. Това е нелепо – все едно аз да уча Лео Меси на футбол. Имайте предвид, че Илия Кушев е професионален тенисист, а Бойко е 120 кила и почти не може да се движи. Загащи си шортите до пъпа като бай ви Ганьо и излезе с по-голям номер фланелка, защото го беше срам да не му се друса шкембето и да не го заснемат телевизионните камери“, иронизират спортната форма на Борисов тенис треньори.

Но да се върнем към дербито между Бойко и Борис Бекер. От любезност към домакините, немската тенис звезда загубил първите три гейма от демонстративния мач. Бекер бил предварително подучен, че за да направи кефа на премиера на България, трябва да му даде един-два сета. Като истински джентълмен Бекер го направил. Тандемът Борисов – Кушев повел с 3:0 след що-годе оспорвани отигравания.

„На Бекер обаче му направи неприятно впечатление, че Бойко много се връзва и играе насериозно срещу него, като вярва, че побеждава, защото вг;ЛО-добър на корта. Затова реши да не му пуска повече аванта, а го подкара, както си знае. Резултатът беше обърнат за минути и стана 4:3. Тогава Борисов с целия си акъл започна да се кара на Илия Кушев пред стотици зрители на корта. Когато загубиха и този гейм, Бойко хвърли демонстративно ракетата и напусна корта, без дори да стисне ръката на Борис Бекер и Маги Малеева, нито дори на партньора си Илия Кушев… Удивително нещо!“, втрещени са от поведението на кратуната от Банкя тенис треньорите в клуб „Малееви“.

„Борис Бекер усети, че става нещо нередно, и когато Борисов си тръгна, а той се здрависваше с Илия Кушев, го попита на английски: „Този вашият премиер в ред ли е?

[ad id=“265520″]

Мисля, че има психически отклонения. Да не си мислеше наистина, че може да победи световен тенис шампион?“, препредават диалога между Илия Кушев и немската тенис звезда очевидци на разговора. Българите сконфузено вдигнали рамене и навели посрамени глави.

След поражението Бойко Борисов се обидил на Илия Кушев и оттогава не си говори с него. Лидерът на ГЕРБ е сърдит даже и на Любо Пенев, който го бил запознал с Кушев и го препоръчал за тенис партньор. Любопитна е и друга подробност – Бойко Борисов отбягва да играе тенис с Любо Пенев, тъй като футболната ни звезда е сред малцината смелчаци, които нямат проблем да го победят. „Докато Борисов беше премиер, само двама човека смееха да го побеждават на тенис. Това са Лъчо Танев и Любо Пенев. Всички останали, сред които и оръжейният търговец Николай Гигов умишлено падаха от Борисов, защото знаеха, че той се сърди, а когато губи, може да стане отмъстителен“, разкриват треньори по тенис от клуб „Малееви“

http://BNews.bg


image0 (9K)