Потоп в Тетевен! Обявено е бедствено положение

В момента се прави организация за снабдяване на бедстващите с храна и медицинска помощ

[ad id=“225664″]

Бедствено положение е обявено в цялата община Тетевен заради последствията от проливните дъждове. Това съобщи за БНР областният управител на Ловеч Георги Терзийски, който е на място в едно от най-засегнатите от бедствието села – Градежница.

Сериозна е и ситуацията в Глогово. Заради паднал железобетонен мост са откъснати три махали, в които живеят около 300 човека.

В момента се прави организация за снабдяване на бедстващите с хранителни продукти и евентуално оказване на медицинска помощ.

„Търсят се варианти за осигуряване на алтернативен достъп до района с АТВ-мотори и коне“, допълни Терзийски. Проблеми има и в селата Гложене и Черни Вит, където има свлачища и наводнени пътища.

[ad id=“263680″]

От кадри, публикувани от зрител на бТВ се вижда, че колите по тетевенските улици са покрити до средата с вода. Има и хора, които са избрали да се придвижват с кану.

В село Градежница са засегнати много домакинства.

Има наводнени къщи и унищожена инфраструктура. На улица „Люляк” в селото водата е влязла в къщите, както и преди три седмици. Водата е отнесла дори камион.

Вълната е заляла къщите към 5 ч.

Според очевидци има разрушени мостове.

[ad id=“236993″]

Кметът на селото Свилен Чернин каза за бТВ, че от 5 ч. са на терен, вече са отводнили 15 къщи.

Има съборени стълбове, но ситуацията вече е овладяна.


image0 (9K)