Пострадал от кметицата Иванчева разказа за схемите й

„В продължение на 7 месеца тя не подписа един-единствен документ-преписка“, заяви Валентин Захариев

[ad id=“225664″]

Потърпевш от схемите на кметицата на община „Младост“ Десислава Иванчева разказа за премеждията, през които е преминал, за да получи само един подпис за строеж на сграда. Един от съсобствениците на терен в „Младост“ Валентин Захариев имал намерение да построи 6-етажна сграда в квартала. Захариев има разрешение за строеж, издадено от Столична община, но не и подпис от Десислава Иванчева.

[ad id=“263680″]

„В продължение на 7 месеца тя не подписа един-единствен документ-преписка“, разказва собственикът Захариев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. Инвеститорът е депозирал молба към София Йорданка Фандъкова. Няколко пъти е търсел контакт с Иванчева, но тя е изпращала само свои заместници. „Смятаме да съдим общината“, заяви Валентин Захариев.

„Лично на мен не са ми искали пари за ускоряване на процедурата, но ние не сме търсили втори начини. Заради забавянето може да се наложи да изплащаме големи неустойки, защото в договорите за строеж с инвеститора ясно са посочени срокове“, сподели потърпевшият. „Искаме да изградим това, което е възможно според градоустройството. Става дума за 6-етажна сграда. Това не е зелен район, не е междублоково пространство, а е бунище“, допълни адвокатът на собствениците Стоян Митков.

[ad id=“236993″]

„Причината Десислава Иванчева да забави преписката е, че имотът на Захариев граничи с местността парк „Въртопо”, който е уникален по своето биоразнообразие. Тази част е унищожена“, това заяви PR-ът на община „Младост“ д-р Петър Кърджилов, посочвайки мястото на строежа. Минути по-късно според собствениците мястото, което посочва Кърджилов се оказва грешно и на 50 метра от техния имот.

[ad id=“236999″]

Главният архитект на София Здравко Здравков потвърди, че Десислава Иванчева е забавила 13 разрешения за строеж: „Случаят на Захариев не е единичен. Когато сте платили огромна сума за такова разрешително, не може районният кмет да го държи в чекмеджето си 6 месеца само защото иска да се види лично с вас“, коментира Здравков.


image0 (9K)