Посрещат Владимир Путин с военни почести в Австрия

Част от програмата на посещението е полагане на венец пред паметника на Съветската армия във Виена, където ще го очакват министърката на външните работи Карин Кнайсъл и висши военни от австрийската армия

[ad id=“225664″]

Федералната служба по печата към австрийското канцлерство съобщи, че във вторник на работно посещение пристига президентът на Руската федерация Владимир Путин.

Той ще бъде посрещнат с военни почести във виенския дворец Хофбург от своя колега Александър Ван дер Белен.

Програмата на руския президент включва разговори с президента на Република Австрия Александър Ван дер Белен и с австрийския канцлер Себастиан Курц.

Част от програмата на посещението е полагане на венец пред паметника на Съветската армия във Виена, където ще го очакват министърката на външните работи Карин Кнайсъл и висши военни от австрийската армия.

[ad id=“263680″]

След това Владимир Путин ще вземе участие в заседанието на Австрийско-руския съвет за бизнес в Австрийската стопанска камара, където се очаква слова да произнесат Путин, австрийският канцлер Себастиан Курц, президентът на Руската камара за търговия и индустрия Сергей Катирин и новоизбраният президент на Австрийската стопанска камара Харалд Марер, предава „Епицентър“.

[ad id=“236999″]

Вечерта руският президент ще посети Музея за изящни изкуства, където ще бъде посрещнат от президента на Австрия Александър Ван дер Белен и директорката на музея Сабине Хааг и ще е специален гост при откриване на изложбата „Гостува Ермитажът. Там се съхраняват шедьоври от Ботичели до ван Дайк“.


image0 (9K)