Последно! Четирима от обвинените за далавери с онколекарства осават в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста четирима от обвиняемите по аферата с незаконна търговия с онколекарства. За трима от обвиняемите съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“ заради влошено здравословно състояние.

[ad id=“225664″]

Съдебният състав прие, че има достатъчно доказателства д-р Небесна Балджийска, дъщеря й д-р Зора Балджийска от хематологичната болница „Йоан Павел“ в София и фармацевтката от онкоболницата в Благоевград Светлана Тюлекова да са участвали в организирана престъпна група за търговия „на черно“ с онколекарства.

Трите обвиняеми са тежкоболни и по тази причина не могат да са в ареста. Останалите четирима обвиняеми остават зад решетките, сред тях са соченият за организатор на групата Милослав Пейков, както и Делян Денсузов, собственик на фирмата, чрез която онколекарствата са изнасяни.

Според обвинението, онколекарства са изписвани, но не са давани на нуждаещи се болни или пък са заменяни с такива с изтекъл срок на годност или пък други с неясен произход, а годните и оригиналите са продавани „на черно“ и повторно изнасяни от страната.


image0 (9K)