Последни новини за двамата избягали затворници

Продължава издирването на избягалите затворници от общежитието на затвора в Стара Загора. Бегълците са пуснати за общонационално издирване.

Двамата лишени от свобода изчезнаха в събота. В неделя стана ясно, че те са молдовските граждани Александър Хаджи на 24 години и Василе Мораро на 30 години.

В затворническото общежитие от открит тип били настанени преди седмица, след като са прекарали 1 година в ареста. Очаквало се да ги преместят в София, където е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца.

Бегълците от старозагорския затвор имали мобилни телефони, можели да говорят свободно

Припомняме, че двамата избягали са от тримата, осъдени за обир на два банкомата в Стара Загора и Казанлък. Случаят прикова общественото внимание миналата година. Тогава тримата молдовски граждани Василе Морару, Александър Хаджи и Дионис Коржукару се признаха за виновни и всеки от тях получи присъда от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Тъй като срокът за излежаване е по-малко от пет години, тримата са били настанени в затворническо общежитие, а не на място с по-строг режим.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е разпоредил спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая. Резултатите от нея се очакват тази седмица.


image0 (9K)