Последни данни за разпространението на К-19 у нас към 8 часа на 2 юни

19 нови случая на коронавирус са регистрирани за последните 24 часа. Направените тестове са 1220. Това съобщи членът на националния оперативен щаб за борба с разпространението на К-19 проф. Тодор Кантарджиев,  на редовния сутрешен брифинг .

В нашата страна за вчерашния ден има 19 нови доказани случаи на коронавирусна инфекция. От тях в болница са 9, 10 са в домашно лечение. Извършените ПСР тестове са 1220. В момента в страната имаме изследвания с ПСР, които са над 60 000. Те постоянно се увеличават, защото навлизаме в угасване на епидемията, при който в никакъв случай не трябва да се намалява броя на изследванията. Трябва да бъдат хващани всичките клъстери много рано, каза Кантарджиев.  Ако го направим, излекуваните ще са много повече.

Вчера е починал мъж в София. Мъж на 78 години в Сливен с исхемична болест и диабет. 62 годишен мъж в Стара Загора с аденом на простатата, което не е причина за смъртта му. Една жена от Пазарджик с диабет. Средната възраст на починалите е 68 години.

Излекуваните вчера са 33, а 2538 е общият брой на заразените с К-19 у нас до момента, каза още Кантарждиев. Активните случаи са 1271.

От новите случаи в София има двама на домашно лечение и двама в болница. В Ямбол, което е притеснително, където има общо 151 заболели, новите случаи са 9. От тях само 4-ма са в болница.

Новите заразени са 9 жени, 9 мъже и едно момиче на 14 години. Бременна жена е сред новозаболелите. Коронавирусът обаче не е опасен за плода, подчерта Кантарждиев.

Вчера, 1 юни, новите заболели от К-19 бяха само 6.

259 души медицински персонал са болни с К-19. Имаме нов случай от вчера. Медицинска сестра в Сливен.

144 са починали до момента.


image0 (9K)