В последния момент смениха съперника на Тервел Пулев

[ad id=“225664″]

Любимецът на Чикаго Скот Фъртел ще излезе на ринга срещу Тервел Пулев. Мачът на българина във Ветровития град е тази нощ, а до смяна на противника в последния момент се стигна заради изключително стриктната боксова комисия отвъд Океана.

[ad id=“236999″]

Първоначално за съперник на българина в осмия му мач на професионалния ринг (7 мача, 7 победи, 7 с нокаут) трябваше да бъде Тристан Джеймс. Той обаче не беше допуснат до ринга, тъй като има незачетен мач в друг щат.

[ad id=“263680″]

Скот Фъртел е с 5 см по-висок от българина, но Тервел остава фаворит в срещата, която ще се изиграе по традиция пред погледа на брат му Кубрат. В залата ще присъства и носителят на „Златна топка“ Христо Стоичков. Самият Фъртел има 4 мача на професионалния ринг (1 победа, 3 загуби).

[ad id=“218001″]

Проблемите за българския боксьор през изминалия ден не приключиха само със смяната на противника. Официалният кантар показа, че Тервел е с 200 гр над теглото за своята категория. Щабът на Пулев реагира светкавично и прати боксьора в сауната за час. При вторият опит на кантара, който премина пред погледа на щаба на новия му съперник, българинът беше изряден и мач ще има.

Срещата ще бъде част гала вечерта в Чикаго, като се очаква мачът на Тервел да започне в ранните часове на 3 март./bTV


image0 (9K)