Последна информация за българските ученици, които пострадаха при експлозията край Болоня

Трима от пострадалите български ученици остават за болнично лечение в Болоня, след като вчера група младежи от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра попаднаха в периметъра на взривната вълна в италианския град Болоня при експлозията на камион-цистерна.

[ad id=“225664″]

Днес с учениците се срещна българският консул в Милано Росен Руфев. Общо седем деца пострадаха при вчерашния взрив, е съобщил пред БНР нашият дипломат. Той е разговарял и с вече изписаните след преглед четири деца, които са с леки обгаряния на краката и ръцете. Руфев е посетил учениците в общежитието, където са настанени. То се намира на 500 метра от мястото на експлозията.

Утре бащата на ученика, който пострада най-тежко, ще пътува за Италия. Семейството на момчето е дало съгласие да бъдат направени нужните медицински изследвания и манипулации.

[ad id=“263680″]

Вчера в италианския град Болоня мощна експлозия разруши магистралата в близост до летището, след като цистерна с възпламенителен товар връхлетя върху редица от спрели превозни средства.

По последна информация на италианските медии, при експлозията е загинал един човек, ранени са над 70, като състоянието на 14 от тях е тежко.

[ad id=“236999″]

Генералното ни консулство в Милано е в постоянен контакт с родителите на учениците и с придружаващите ги учители. Допълнителна информация може да бъде получена на дежурния телефон: 00393337826043.


image0 (9K)