Пореден случай на лекарска небрежност

Майка разказва ужасяваща история за детето си, което припаднало, след като личната му лекарка отказала да го прегледа. Тя го завела на преглед в столичния медицински център „Медива“ в „Люлин“. Там обаче лекарката се държала възмутително, по думите на майката.

Ето още какво разказа майката на детето: „Искам набързо да ви разкажа за една „докторка“ от МЦ Медива в Люлин, която от два месеца е педиатър на моя син. Вчера сутринта детето започна да кашля доста силно, придружено с чуващи се хрипове в гърдите.

Д-р Тодорова беше втора смяна на работа и ние в 13:45 бяхме там за  да си запазим ред, имаше едно бебе преди нас. За около 20 минути стана някаква лудница от родители и деца. Тодорова излизаше и вкарваше децата по симпатия, когато вече в 15:10 аз и казах, че детето вече много кашля и се задушава и са ни предредили доста деца, тази нагла особа ми заяви:

„Ми то и аз кашлям и д-р…. (не и запомних името) е със счупен крак, какво да направим?“ При реакция от моя страна, че това не е отговор, тя отново: „Отговорът е там на регистратурата, запиши си час, свободни има след един месец и отказа да прегледа детето, на което тя е педиатър.

Вечерта към 20:00часа нещата се усложниха и тръгнахме към Токуда. Оказа се, че детето вече е направило бронхиален пристъп (който през деня, ако е било прегледано, е щял да бъде избегнат по думите на лекарката от Токуда) и веднага му направиха инжекция Урбазон, минута след която детето припадна.

Благодаря на лекарите от Токуда,че го стабилизираха и бяха цяла вечер неотлъчно до нас. От шока който изживях през нощта аз повръщах кръв, от носа също кръв.

Повярвайте ми, ще я гоня до дупка Тодорова, вече съм уведомила здравната каса за случая, управителката на МЦ „Медива“, като съм подготвила жалба и към Министерство на здравеопазването.“

http://BNews.bg


image0 (9K)