Популяризиране на туристическите забележителности и събития в Стара Загора

Членове на Асоциацията на собствениците на онлайн медии за туризъм (АСТОМ) пристигнаха на тридневно опознавателно пътуване в Стара Загора. Блогърите от АСТОМ ще си партнират с Община Стара Загора и ще работят за популяризирането на туристическите забележителности и събития в региона, съобщи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. В рамките на партньорството бяха проведени два опознавателни тура.

[ad id=“225664″]

Гостите посетиха Регионалния исторически музей, Античния форумен комплекс на Августа Траяна, различни музейни обекти – Антични мозайки от частен дом и от обществена сграда, музей „Неолитни жилища“, Художествена галерия, Музея на религиите, къща музей „Гео Милев“, концерт от музикалните вечери на форум „Августа Траяна“, Зоопарка и други забележителности в региона.

Посещението се осъществи във връзка с реализацията на дейностите, заложени в Програмата за развитие на туризма на територията на община Стара Загора. Организатори са общинският Туристически информационен център и /АСТОМ/.

[ad id=“263680″]

Целта на прес трипа е включването на Община Стара Загора в страницата с партньори в сайта на АСТОМ, с лого и линк към сайта на общината, както и популяризирането на туристически забележителности и събития в региона. Впечатленията си от града на липите, членовете на АСТОМ ще отразят и в авторските си блогове. Партньорството ще бъде дългосрочно и не се изчерпва само с туровете, уверяват от асоциацията.


image0 (9K)