Поптодорова за недопускането на българин в САЩ заради корупция: Все още няма да се стреля по голям дивеч

Вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор – Елена Поптодорова, направи коментар за изказването на посланика на Вашингтон в България, което тя съобщи вчера.

 Херо Мустафа заяви, че Щатите са предприели първа мярка срещу корупцията у нас.

Ексклузивно: Забрана за българин да влиза в САЩ заради корупция

„От думите ѝ стана ясно, че подписаните споразумения между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов се изпълняват. Трябва да изразим възхищението си към нея и това, което тя каза. Но трябва да знаем, че зад нея стои администрацията на САЩ“, заяви Поптодорова в сутрешния блок на БНТ.

„Херо Мустафа каза, че сами не можем да смогнем и очевидно имаме нужда от помощ. Сами не можем да изчистим проблемите и това трябва да стане в рамките на дълъг процес, който сега започва. Трябва ни по-прагматична помощ отвън и това се изразява в това първо действие на разкриване на овластени и корумпирани лица.  Подчертавам, че това е първо действие от страна на САЩ“ ,категорично заяви вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор.

Тя бе категорична, че това действие от страна на САЩ не е намеса във вътрешната ни политика.

„Това е нова фаза в публичния и политически живот на държавата, но когато бъдат засегнати американски интереси се случват подобни неща. За щастие интересите на САЩ и България не просто са близки, те са идентични и съвпадат“, допълни Поптодорова.

Попитана кой е човекът, за когото говорят от САЩ, тя каза: „Това е добър въпрос и чакаме отговора. Няма да има обаче голям земетръс. „Официално длъжностно лице“ е голям кръг от хора. Смятам, че ще се навлезе в критично звено. Все още няма да се стреля по голям дивеч“.

Поптодорова бе категорична, че ще има още посочени имена от САЩ.


image0 (9K)