Понижават Николай Нанков в зам.-министър на регионалното развитие?

„Николай Нанков е подходящ за депутат, но назначаването му като заместник-министър на регионалното развитие ще бъде добро решение!“ Това коментира в кулоарите на парламента председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

Нанков, който подаде оставка като регионален министър заради трагедията край Своге, от днес не оглавява ведомството, напомня националното радио.

[ad id=“225664″]

„Министър-председателят е този, който ще прецени дали ще бъде назначен Николай Нанков за заместник-министър, но смятам, че ако се стигне до подобен подход, това ще бъде едно добро решение, за да може действително да се продължи това, което е по сроковете, както за тол системата и разбира се, по всички програми, които са свързани с „Региони в растеж“, посочи зам.-шефът на ГЕРБ.

„Няма еднозначно решение от лидерите на ЕС спрямо Унгария“, подчерта Цветанов и допълно: „България трябва да бъде ясна с позицията си.“ По думите му твърдо отношение на ЕС към Виктор Орбан не е препоръчително.

[ad id=“263680″]

„Това преди европейските избори ще създаде други настроения и други усещания за националистическите и популистките партии в Европейския съюз. Знаете, че дори и Европейската народна партия и всички политически семейства в Европейския съюз са разделени“, каза Цветанов.


image0 (9K)