Поне 11 убити при терористична атака в Иран. Загинал е и журналист

Четирима терористи, свързани с групировката „Ал Ахвазия“ са започнали да стрелят по тълпата от зад подиума на парада в югозападния град Ахваз

Най-малко 11 души, включително журналист, са убити и повече от 30 други са пострадали при терористичното нападение на военен парад в югозападния ирански град Ахваз в събота сутринта, предава иранската агенция ISNA, цитирана от „Фокус“.

[ad id=“225664″]

Четирима терористи, свързани с групировката „Ал Ахвазия“ са започнали да стрелят по тълпата от зад подиума на парада в Ахваз.

Говорителят на Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР) Рамезан Шариф заяви: „Атаката дойде от елементи от групировката „Ал Ахвазия“, която се финансира от Саудитска Арабия и имаше за цел да помрачи блясъка на парада на иранските въоръжени сили“.

„Хората също бяха поканени на церемонията и терористите нападнаха и зрителите, и въоръжените сили в смъртоносната атака“, добави той.
Двама терористи, както се съобщава, са ликвидирани от силите за сигурност, докато други двама са арестувани.

[ad id=“263680″]

Стрелбата е продължила 10 минути и се е водила от парк в близост до мястото на провеждане на мероприятието. Нападателите са носили военни униформи.


image0 (9K)