На помощ срещу бръчките идва коприната

Повече от 7000 години коприната се произвежда и търгува из цял свят. Като нежна и ефирна тъкан за платове, обаче. Напоследък вече се използва и в помощ срещу бръчките , информира „Дейли мейл“. Копринените калъфки за възглавници печелят все по-голяма популярност сред британките, ценящи красотата и добрия вид на кожата си.

[ad id=“225664″]

Физиотерапевтът и експерт по съня Сами Марго обяснява: „Повечето хора спят на една страна, с лице във възглавницата. Затова често, когато се събудим, гънките й са отпечатани на лицето или кожата ни е набраздена. С годините те изчезват все по-бавно. Памукът може да е абразивен, а и дехидратира кожата. Гладкостта на коприната означава, че когато се събудим, на лицето няма да има гънки. Вечерният крем също е по-ефикасен, защото не попива в коприната.

[ad id=“263680″]

Антиокисдантите в коприната също противодействат на стареенето. Черницата, с която се хранят копринените буби, съдържа 79 процента повече антиоксиданти, които подпомагат възстановяването на клетките, в сравнение със суперхрани като боровинките. Коприната съдържа и протеина серицин, който може да се свърже с кератина в кожата и косата. Така се образува бариерен слой, който помага да се задържа влагата и има противостареещ афект. „

[ad id=“236999″]

Вече много жени, пробвали копринените калъфки, се радват на гладка кожа, а и косата им ставала по-лъскава и жива.

Източник: dir.bg


image0 (9K)