Помните ли умиращото куче Калеси? Вижте каква красавица е станала сега

На снимката: Умиращото куче на 12 май 2014 година, вторият кадър е от 30 ноември 2016 година

Приспете това куче, ако не можете да го спасите!

Това призоваха журналистите от 24rodopi.com на 12 май 2014 година под снимките на куче в окаян вид – краставо, без козина, цялото в бълхи и кърлежи, с рани, с изкривени крака и разкъсано ухо.

Репортер го бе снимал в района на пазара в Кърджали, а дежурен редактор написа текст, в който настояваше за евтаназия на кучето – „жив труп“. На шията си кучето имаше каишка, което показваше, че някога е имало стопанин, който без никакво угризение го е прогонил на улицата.

Кучето го очакваше неизбежна  смърт, но за щастие, за него научиха Даян и Тони Роулз – семейство англичани, които държат приют за бездомни животни край Рудозем (RSDR) – и  веднага се притекоха на помощ.

Тони пристига в Кърджали, веднага след като научава за злощастното животно.

3-07-kales

Без капка колебание англичанинът прегръща горкото краставо куче, за да го прибере в колата си. Той е твърдо решен да му даде шанс за оцеляване и излекуване. Кучето и Тони напускат Кърджали в посока приюта край Рудозем.

Даян и Тони прибират кучето, което наричат Калеси, в кухнята си, а не при другите кучета,защото там няма място, а и за да могат да я наблюдават от близо. Калеси тогава хапна с апетит и изтощена заспива на чиста постелка, вероятно за първи път в живота си.

Тя е поставена на антибиотици, дават й се болкоуспокояващи лекарства и препарати против паразити, чистят се многобройните кърлежи. Даян я къпе с медикаментозен шампоан  и внимателно я изтрива с чиста кърпа. Калеси е водена многократно при ветеринари, правят й се всички ваксини…

Днес Калеси е красиво и щастливо куче, което живее при спасителите си Даян и Тони.

24rodopi.com

 

 

 


image0 (9K)